5 ställen att hänga på i alla städer

5 ställen att hänga på i alla städer

Numera söker vi alla ursäkter för att komma ut ur huset. Så varför inte ta med dig din favorithängmatta och göra världen till din loungeplats? Du kanske inte är en mus på landet, men tro det eller ej, men det finns många fantastiska platser där stadsboende hängmatteentusiaster kan dra sig tillbaka för att stänga av världen för en stund. Med lite kreativitet kan du verkligen ta med dig din hängmatta nästan var som helst, även i staden!

Fordon

Hängmattor i bilar är mycket populära bland hängmattälskare i städerna, helt enkelt för att det är så bekvämt. Du kan använda bilens takräcke eller andra fästpunkter för att fästa hängmattans ena ände, så du behöver bara hitta en stolpe, ett träd eller andra fasta föremål för att fästa den andra sidan. Om ditt fordon inte har något takräcke kan du stänga bildörren på hängmattans remmar för att säkra dem.

Parker i grannskapet

Att hänga hängmattan i en närliggande park är ett utmärkt sätt att få en liten dos natur utan att lämna staden. Varje stad har minst en offentlig park eller grönområde av något slag. Ta fram Google Maps och kolla vad ditt grannskap har att erbjuda – du kanske blir positivt överraskad. Du kanske till och med hittar en plats som du inte visste att det fanns! Parker är fulla av naturliga hängplatser, se bara till att inte använda hårdvara eller tillbehör som skadar träd eller annan offentlig egendom under din loungesession.

Stränder

Vad kan vara bättre än att koppla av i hängmattan med en bra bok, lyssna på vågorna som slår mot stranden och måsarna som ropar medan du njuter av den svala brisen som kommer från vattnet? Stränder är både en bekväm och pittoresk plats att hänga din hängmatta på i staden. Det finns vanligtvis gott om platser att hänga på stranden, t.ex. staket, picknickskydd, ditt fordon eller till och med ett träd ibland. För att inte tala om att du har någonstans att koppla av för en lång tupplur efter badet!

Takterrasser

Det finns väldigt få vyer som kan slå skönheten i en urban skyline, särskilt på natten. Varför inte ta med hängmattan upp på ett närliggande tak och njuta av utsikten från toppen? Alla hustak med pelare eller räcken fungerar för hängmatta, se bara till att du inte inkräktar på privat egendom! Sedan är allt du har kvar att göra att slå upp fötterna och titta på solnedgången över stadsbilden.

Verandor

Om du letar efter en mer permanent plats att ställa upp dig på kan din veranda vara en utmärkt plats att sätta upp din hängmatta på utan att behöva lämna ditt eget hem. Om verandans ram är robust och klarar av vikten kan du använda pelare, räcken eller träramar för att hänga upp din hängmatta. Om inte, är hängmattestånd billiga och lätta att sätta upp. De är också låga till marken, vilket är bra för att vara lättåtkomliga.