2023 Subaru WRX Priset stiger något från förra året

2023 Subaru WRX Priset stiger något från förra året

Till och med destinationsavgiften har ökat för det nya modellåret.

Subaru har officiellt avslöjat prissättningen av WRX, som har ökat något för modellåret 2023. Dessutom har destinationsavgiften för prestandasedanen ökat, om än bara en aning.

För modellåret 2023 börjar den femte generationen Subaru WRX på 350,000kr för basutrustningen. Detta inkluderar en sexväxlad manuell växellåda, kopplad till den 2,4-liters turboladdade Boxermotorn som ger 271 hästkrafter (202 kilowatt) och 349 newtonmeter vridmoment, som standard i hela sortimentet. Subarus symmetriska fyrhjulsdrift är också standard för WRX-serien.

2023 subaru wrx

Att välja WRX Base-trimningen med automatisk Subaru Performance Transmission (SPT) höjer priset till 370,000kr. Då läggs EyeSight förarassistansteknik med avancerad adaptiv farthållare till utrustningslistan, tillsammans med automatisk fordonshållning, paddle shifter, SI-Drive och elektronisk parkeringsbroms.

Om du väljer WRX Premium garanteras 380,000kr för MT-varianten, som bör komma med en uppsättning 18-tums legeringshjul i mörkgrå finish med sommardäck, LED-dimljus, en lågprofilerad bakspoiler i matchande karosserifärg och en automatisk tändning/avstängning av strålkastare kopplad till vindrutetorkare. Lägg till 20,000kr till denna prislapp så får du ett Harman Kardon-system med 11 högtalare och ett elektriskt måntak.

WRX Limited har ett utgångspris på 38 515 dollar för MT-varianten, som ska komma med mer standardutrustning som styrdämpande LED-strålkastare och sidospeglar med integrerade blinkers.

Den toppspecificerade WRX GT, med elektroniskt styrda stötdämpare och automatisk SPT som standard, har ett pris på nästan 500,000kr. Den här varianten är också utrustad med Recaro Performance Design framstolar, klädda med svart ultrasuede med kontrasterande röda sömmar och ”Recaro”-logotypen präglad på sätesryggarna.

Alla nämnda priser här är inklusive 11,000kr i destinations- och leveransavgifter, vilket är en ökning från 10,500kr i fjolårets prissättning.